Feb 192012
 

Pink dessert

Dit recept is voor 2 personen.
Ik maak er twee van de bovenstaande ovenschaaltjes mee.
Ovenschaaltjes gebruik ik omdat het mengsel er warm ingaat.
Voor sommige ingrediënten (*) kun je alleen terecht in de natuurvoedingswinkel.

 

Ingrediënten:

1/4 kopje diksap appel
3/4 kopje water
1 gram agar-agar poeder (*) of -vlokjes
1 tl vanillepoeder (*) ( de bruine korreltjes uit een vanillestokje)
250 gram frambozen (of aardbeien)
1 mespuntje zeezout (*) (eventueel)
1 eetlepel  witte amandelpasta (*) of witte tahin (*)
amandelsnippers en kokossnippers  voor decoratie
of ( in de lente) 1 blaadje verse munt of citroenmelisse

 

Bereidingswijze: 

Diksap en water in een steelpan doen en aan de kook brengen.
Los de agar agar erin op.
Snufje zeezout erbij doen.
Voeg vanillepoeder toe.
Doe de vruchtjes in het schaaltje en schenk de helft van het warme mengsel erover heen.
Laat afkoelen tot een soort gelei is ontstaan die stevig is.
Neem de andere helft van het mengsel dat intussen wat is afgekoeld.
Meng de amandelpasta hierdoor heen.
Als de eerste laag stevig genoeg is, doe dan pas de tweede, romige witte laag eroverheen.
Laten afkoelen, de tweede laag wordt ook nog stevig.

Eet smakelijk!

 

Allergie informatie:

Weliswaar bevat dit toetje geen toegevoegde geraffineerde suiker, maar wel diksap en vruchten.
Tahin is gemaakt van sesam.
Amandelpasta is gemaakt van noten.