Jun 162011
Wat ik wel eens zou willen weten en wat ik nog nergens lees, is het gedrag van de EHEC bacterie als je hem gekookt hebt of als hij in aanraking komt met bijvoorbeeld azijn. Overleeft deze enge bacterie dit? In plaats van al die komkommers en tomaten nog steeds onnodig te vermijden zouden we dan alvast van de zomer probleemloos Gazpacho kunnen eten. Daarin gaan in elk geval behalve andere dingen ook komkommer en tomaten. Als je die goed doorgekookt zou hebben en daarna weer laat afkoelen dan heb je de basis voor die koude Spaanse soep. Gelukkig zijn de tomaten en komkommers inmiddels weer veilig verklaard. Nu nog een Gazpacho-recept erbij doen, telers. Voor al die te bange mensen. En een antwoord op die EHEC vraag zou ook wel fijn zijn.
“De STEC (EHEC) bacterie kan worden gedood door de groente minimaal 30 seconden te verhitten tot een temperatuur boven de 70 graden Celcius. Afspoelen onder de hete kraan is niet voldoende.”
Bron: klik
Maar het duurde wel erg lang voordat dit bericht ons bereikt, toch?